Print Friendly and PDF
08/2018

Zes redenen om uw werkvloer online aan te sturen

In de vorige tipbrief hebben we het gehad over de kenmerken en de principes van een online aansturing van de werkvloer. Hier geven we kort de belangrijkste redenen waarom onze klanten hiervoor gekozen hebben.

1. Minder zoeken

Bij het zagen en de voorbewerkingen worden werkstukken toegewezen aan een kar en vak. Je werknemer ziet zonder zoeken waar de werkstukken moeten geplaatst worden. Hierdoor komen alle stukken netjes bij elkaar zodat de kader of de vleugel volledig in één vak ligt en er niet moet gezocht worden naar bij elkaar horende profielen.

2. Minder dragen

In meer en meer producties worden manuele transporten vervangen door automatische systemen en wordt er gekozen voor transportbanden, een transportwagen en buffers. Een dergelijke installatie vereist een aansturing.

Een kader of vleugel wordt aan de ingang gescand en getransporteerd naar de buffer. Je werknemer kan aan de uitgang van de buffer op het scherm kijken of de kader en al zijn vleugels beschikbaar zijn en het transport naar zijn werkpost opvragen. Het gebruik van een buffer brengt zo een tijds- en kostenbesparing met zich mee.

3. Nog minder zoeken en dragen

Als er dan in de aansturing zelf ook nog rekening gehouden wordt met de prioriteiten van de orders dan hoeft je werknemer het transport niet op te vragen. De kader met bijhorende vleugels worden dan automatisch klaar gezet voor het transport. Ook dat bespaart weer tijd en kosten.

4. Minder fouten

Op de schermen wordt enkel de informatie getoond die nodig is. Door de overbodige tekst en tekeningen weg te laten verkleint, in belangrijke mate,  de kans op fouten. Belangrijke en noodzakelijke bewerkingen worden dan apart geregistreerd zodat ze niet vergeten worden.

Orders worden ook digitaal getraceerd en vertrekken steeds volledig naar de klant.

5. Snellere doorlooptijden

Ook de manuele werkposten worden digitaal gelinkt. Door de betere integratie van de verschillende werkposten gaan de orders sneller over de werkvloer.

Orders met een hogere prioriteit verstoren de normale doorstroming nauwelijks. Ze worden real-time bewaakt en komen pas in het zicht als ze daadwerkelijk kunnen bewerkt worden.

6. Betere managementbeslissingen

Er worden veel statistische gegevens over het productieproces overzichtelijk verzameld. Als management krijg je hierdoor informatie over de activiteiten per order, per werkpost en per medewerker. Zo kan je betere strategische beslissingen nemen over prijszetting en investeringen.

Benieuwd hoe dit in de praktijk kan?

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.