Print Friendly and PDF
12/2016

Hoe automatisatie zorgt voor meer omzet en winst in je schrijnwerkerij

Laten we eerlijk zijn. Het automatiseren van je bedrijfsprocessen met aangepaste software, is geen doel op zich.  Het is wel een onmisbaar middel om een concurrentieel voordeel te creëren. Deze voordelen kunnen zowel extern als intern zijn. In de meeste gevallen versterken ze elkaar.

ENKELE AANDACHTSPUNTEN

Extern of klantenvoordeel

Voor je klanten is het totaal onbelangrijk met welke software je werkt. Zij ondervinden vooral de snelheid en de correctheid van informatie in iedere fase van het koop- en uitvoeringsproces.

  • Bezorg je (potentiële) klanten snel een overzichtelijke offerte. Het is algemeen geweten dat snelheid en duidelijkheid, de kansen gevoelig verhogen voor het binnenhalen van een project. "Wie hier professioneel handelt, zal bij de uitvoering ook wel goed georganiseerd zijn", zo luidt het.
  • Geef je klanten goede informatie tijdens de uitvoering van de werken en voorzie een correcte oplevering van hun project... dit is de beste reclame. Een goede planning kan je niet alleen veel tevreden klanten bezorgen maar bovendien veel geld besparen. Het is een feit... mond tot mond reclame blijft in jullie sector de beste manier om nieuwe klanten te werven.
  • Je "dienst na verkoop" vlot laten verlopen geeft vertrouwen en vermijdt veel frustraties bij de klant. Het optimaliseren van deze interventies geeft dus vooral klantentevredenheid, maar ook efficiëntie bij het inzetten van je personeel.

Intern of optimalisering van de bedrijfsprocessen

Geïntegreerde softwarepakketten, volledig inspelend op de specificiteit van de bedrijfsprocessen van uw schrijnwerkerij, zorgen voor een vlotte en rendabele werking. En... daar is het toch om te doen.

  • De configuratie in de schrijnwerkerij kan behoorlijk complex zijn. De producten zijn dikwijls maatwerk, pas uit te rekenen na een opmeting en te maken na een verkoop. De calculatie van de kostprijs, de opmaak van de offerte, het opstellen van de bestellijsten en het aanmaken van werkplaatsinstructies vragen daarom een aangepast configuratiepakket.
  • Zorg dat alle informatie centraal wordt bijgehouden en ten allen tijde kan geraadpleegd worden. Daardoor heb je een steeds actuele en up-t-date situatie. Dit vermijdt veel zoekwerk, tijdverlies en vergissingen.
  • Verkoopprijzen zijn ofwel gebaseerd op marktconforme prijzen ofwel berekend vanuit een voorcalculatie op basis van de gebruikte materialen, de werktijden met de nodige marges voor risico en winst. Nacalculatie bestaat erin, de effectieve kosten toe te wijzen en te vergelijken met je prijsofferte. Dit is essentieel om je rentabiliteit te bewaken.

CONCLUSIE:

Zorg voor de juiste softwarepakketten met een modulaire integratie van de verschillende bedrijfsprocessen van je schrijnwerkerij. Het bezorgt je de middelen om concurrentieel en rendabel te werken.

Wil je kennismaken met de modulaire softwarepakketten van TECHWIN

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.