Print Friendly and PDF
11/2022

Bespaar tijd en maximaliseer het resultaat bij het maken van je offerte

De beste offertes zijn ongetwijfeld deze die je binnenhaalt. Immers, de offerte moet ervoor zorgen dat je prospect kiest voor je product en dienstverlening. Hou er dan ook rekening mee dat alle aspecten en rubrieken van je offerte bijdragen tot een rendabel project.

Bespaar tijd…

Stap per stap aanmaken van de offerte kost nodeloos veel tijd om steeds dezelfde opties terug aan te stippen. De prijs van een raam wordt berekend aan de hand van de prijs van de onderdelen, de werktijden en de marges en komt uit de ingevoerde catalogen van de leveranciers

Bij het opmaken van de offerte is het belangrijk, dit zo efficiënt mogelijk te doen. Steek niet teveel tijd in het berekenen en opmaken van de offerte. Gebruik daarvoor gespecialiseerde software.

Een goede calculatiesoftware moet je toelaten snel een overzicht te krijgen van de kosten en de marges. Dit is erg belangrijk om te weten hoever je kan gaan bij eventuele prijsnegotiaties. Om sneller en efficiënter te werken, kan je bovendien gebruik maken van een bibliotheek die voorzien is in het calculatiepakket.

De beschikbaarheid en de prijzen van de profielen en onderdelen zijn essentieel bij het configureren van ramen en deuren. Door de uitstekende contacten met de voornaamste leveranciers beschikt TECHWIN over de meest recente data. Deze zijn verwerkt in de JoPPS-module en op een eenvoudige manier te raadplegen en te gebruiken.

…maximaliseer het resultaat!

Door de volatiele en snel veranderende prijzen zou men echter constant de catalogen van de leveranciers moeten aanpassen en de bibliotheek updaten.

Daarom heeft TECHWIN nieuwe functionaliteiten ontwikkeld die ervoor zorgen dat aan elk onderdeel van het raam rechtstreeks een aankoopprijs kan gegeven worden. Hierdoor is het niet meer nodig om de catalogen van de leveranciers constant aan te passen, wat gezien de vele prijsverhogingen een tijdrovend werk is. Dit geeft ook de mogelijkheid om onderdelen te gebruiken waarvan geen prijscatalogen ingevoerd zijn.

In deze tijden is het erg belangrijk de meest optimale aankoopmogelijkheden, zowel qua levertermijn als prijs, te evalueren. De prijs aanvragen bij een nieuwe leverancier en deze prijs direct gebruiken in de offerte naar de eindklant wordt zo makkelijker.

En ook voor onderdelen die op maat gemaakt worden, zoals bv. gelakt plaat- en plooiwerk, kan de reële aankoopprijs toegepast worden.

Om het overzichtelijk te kunnen toepassen is er een scherm gemaakt waarop je bovendien zelf kan aangeven welke onderdelen je wil tonen op de offerte en aan welke prijs.

Conclusie

Om concurrentiële, maar toch rendabele offertes uit te brengen is het, op vandaag, essentieel een correcte levertermijn en de beste aankoopprijs van de grondstoffen en onderdelen te bekomen. Om tenslotte het opmaken van je offertes zo vlot mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dit efficiënt te kunnen aanpassen in je calculatiesoftware.

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.