Print Friendly and PDF
04/2022

BEDRIJFSPROCESSEN... EN AUTOMATISERING!

In de vorige tipbrieven hebben we de verschillende bedrijfsprocessen (7) in kaart gebracht en toegelicht. Om deze processen zoveel mogelijk te automatiseren en op elkaar af te stemmen doe je beroep op softwarepakketten, speciaal ontwikkeld voor de schrijnwerkerij. Wijzelf onderscheiden daarvoor 3 standaardpakketten, die indien nodig verder gepersonaliseerd kunnen worden en perfect kunnen gesynchroniseerd worden met externe pakketten zoals bv. het boekhoudpakket.

1. Configuratie en calculatie

Met een type, breedte- en hoogtemaat krijg je waardevolle output zoals offertes, bestellingen en werkopdrachten. Met de nodige personalisatie kan je het programma volledig eigen maken aan je bedrijf.

Het is essentieel dat het configuratiepakket de laatste data bevat van de verschillende leveranciers van zowel profielen, hang- en sluitwerk als glas en panelen.

Om sneller en efficiënter te werken, moet je gebruik kunnen maken van een bibliotheek die voorzien is in je calculatiepakket.

Dit softwarepakket moet bovendien elke machine kunnen aansturen en elke bewerking automatiseren.

2. Planning en voorraad

Wanneer kan ik een werf opleveren? Wat is de capaciteit van mijn ploegen en wie bevindt zich waar op welk moment? Welk materiaal heb ik in stock en wat moet ik bestellen? Dit softwarepakket moet je in staat stellen op deze cruciale vragen juist en snel te beantwoorden.

Vertrekkend van het leveringsmoment bij uw klant worden de verschillende sleutelelementen samengebracht: planning naar plaatsing, levering en afhaling, beheer van de capaciteit en de voorraad, bestellingen en opvolging, financieel en dienst na verkoop. Zodoende behoud je een duidelijk overzicht op het hele traject, kan je de efficiëntie verhogen en een betere kostcontrole uitvoeren.

3. Werkvloeraansturing en opvolging

Het belang van gelijktijdigheid is cruciaal binnen een schrijnwerkerij: hoe zorg ik ervoor dat alle elementen voor een productie op hetzelfde moment op de bok kunnen?

Het antwoord op deze uitdaging is een optimaal softwarepakket dat, op een transparante manier, inzicht geeft in de drie elementen die op de werkvloer samenkomen nl. mensen, middelen en de flow. Op deze manier heb je een constant overzicht van wat er waar zit en wie met wat bezig is in de productie.

Door de werkvloer uit te rusten met aanraakschermen en barcodescanners wordt een optimale doorstroming mogelijk.

Daardoor beheer je de goederenstroom doorheen de werkplaats evenals de tussenopslag en de werkposten. Het pakket geeft informatie aan de werkposten en verzamelt er statistische gegevens die zorgen voor een optimalisatie van de capaciteiten.

Die inzichten geven je de mogelijkheid om in te grijpen: je kan real-time opdrachten uitdelen en prioriteiten bijstellen, terwijl je op voorhand de impact van je beslissingen kan inschatten.

Conclusie

Een automatisatie die volledig is afgestemd op de wensen en eisen vanuit je eigen markt, heeft grote voordelen. Kies daarom voor een software leverancier waarvan het de hoofdactiviteit is met jarenlange ervaring, die referenties heeft binnen de sector en die de evoluties binnen de schrijnwerkerijen op de voet volgt.

Toch willen we hier, gebaseerd op onze jarenlange ervaring, een goede raad meegeven. Alvorens software te implementeren is het belangrijk uw processen duidelijk in kaart te brengen Dit zorgt voor een duidelijk overzicht en een onderbouwde keuze van de juiste software voor de juiste toepassingen.

TECHWIN heeft reeds talloze bedrijfsprocessen geanalyseerd. Wij kunnen je dan ook helpen om samen uw bedrijfsproces in kaart te brengen en de juiste oplossingen aan te bieden.

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.