Print Friendly and PDF
10/2020

Maatwerk...enkele gerealiseerde voorbeelden


In de vorige tipbrief hebben we aangetoond wat we verstaan onder maatwerk en de toegevoegde waarde ervan voor je bedrijf. Ter illustratie lichten wij enkele, bij klanten, uitgewerkte personalisaties toe.

Plaatsingskosten en offertes

In de offerteberekening bij één van onze gebruikers zijn we samen aan de slag gegaan om de offerte zoveel mogelijk te automatiseren en daardoor het risico te beperken dat er iets in de plaatsing vergeten wordt. Zoals je weet is het optimaliseren en aanrekenen van de plaatsingskosten cruciaal voor je rentabiliteit.

De eerste schatting van de plaatsingskosten wordt vanuit de standaardconfiguratie gegenereerd aan de hand van een gepersonaliseerde vragenlijst. Maar er was meer:

  • Een controle werd toegevoegd om in functie van de postcode van de werf het aantal kilometers automatisch te bepalen. Op basis daarvan werden zones bepaald waarvoor de toeslag automatisch, in functie van de afstand, wordt berekend. Dit bedrag wordt automatisch vermeld op de offerte. Voor de professionele klant wordt dit aangegeven als korting bij afhaling.
  • Een bijkomende controle bij overschrijding van afmetingen en gewicht zorgt nu voor de automatische aanrekening van een extra man en/of kraanwagen.

Commercieel

Om klanten makkelijker te overtuigen creëerden we via maatwerk de mogelijkheid voor het uitwerken van speciale commerciële acties. Het zijn zowel de commerciële binnen- als buitenmedewerkers die hiermee aan de slag gaan en dus automatisch dezelfde regels hanteren.

  • Zo kan de vertegenwoordiger kortingen zichtbaar doorgeven op bijvoorbeeld enkel de ramen of enkel het glas. Zijn commissieberekening wordt dan gepersonaliseerd uitgerekend in functie van de gegenereerde brutomarge.
  • We zorgden ervoor dat de eventuele bijdrage i.v.m. de Wet Peeters en de aansprakelijkheid zichtbaar wordt op de offerte en dus een waarborg biedt voor de klant.

Configuratiecontroles

In de configuratie werden ook specifieke voorwaarden en testcontroles ingebouwd worden om onverenigbaarheden te vermijden, zoals o.a.:

  • de combinatie van de buitenste deurklink met rolluikgeleiders: de deurklink wordt automatisch vervangen door een vlak type om blokkering te vermijden.
  • de brievenbusklep gecombineerd met de breedte van de T-stijl: de T-stijl wordt automatisch vervangen door een geschikt type.
  • een controle om montagegaten automatisch te verschuiven als er een sluitplaatje boven komt.

Koppelingen met andere softwarepakketten

Verder kwam ons maatwerk ook goed van pas voor de unieke interfaces met bestaande softwarepakketten en het inlezen van gegevens zoals:

  • bestaande tarieven in Excel
  • klantinformatie uit een CRM-software 
  • het doorzetten van resultaten naar bestaande software in andere formaten.

Gepersonaliseerde rapporten

Nog een mogelijke toepassing van ons maatwerk was het aanmaken van een gepersonaliseerd rapport. Eén van onze klanten maakt voor elk project een zeer gedetailleerde Excel file van alle onderdelen en werkzaamheden die de prijs beïnvloeden. Het gaat over aantallen, vierkante meter, lakoppervlakte van de profielen, hoeveelheden en dergelijke meer. Men wilde graag de lay-out en de inhoud van deze Excel file behouden. Vroeger werd deze informatie manueel ingevuld. Nu gebeurt dit automatisch.

Zoals je kan lezen zijn deze en tal van andere optimalisaties voor je schrijnwerkerij mogelijk.

Je wil meer weten over maatwerk of je hebt een specifieke vraag?

Contacteer ons vrijblijvend voor meer info

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.