Print Friendly and PDF
11/2017

TECHWIN Software, 25 jaar ten dienste van de schrijnwerker!

"TECHWIN Software ging van start in 1993. Dankzij onze klanten vieren we in 2018 ons 25 jarig bestaan"

André De Weerdt, Zaakvoerder TECHWIN Software

Historiek

Historiek

Het begon allemaal in de jaren '80.  André De Weerdt studeerde af als Industrieel Ingenieur en werkte mee bij Sirris (Agoria) aan de ontwikkeling van software, die toeliet de verschillende processtappen af te leiden uit de vorm van het werkstuk, zowel voor draai- plaat- als freeswerk.

Ook in de vrije tijd werd er duchtig geëxperimenteerd. Via de familie van een collega kwam de vraag om "iets te maken" voor de berekening van houten ramen en deuren. Talrijke weekends werden in de werkplaats doorgebracht om de techniek te doorgronden. Dit leidde tot HOBUS, een softwareprogramma voor  HOuten BUitenSchrijnwerk.

In 1993 besloot André De Weerdt zelfstandig te starten en werd TECHWIN Software opgericht.

De software werd niet langer ontwikkeld aan de hoek van de keukentafel, maar voltijds en professioneel uitgewerkt. Er werden medewerkers aangeworven en volop ingezet op het nieuwe product JoPPS, de opvolger voor het enkel op hout gerichte HOBUS. Daardoor konden ook PVC- en ALU-schrijnwerkerijen beter bediend worden.  

In 2000 verhuisde TECHWIN naar het huidige pand in Mechelen op de Brusselsesteenweg. In het speciaal hiervoor ingerichte opleidingslokaal kunnen klanten, op vandaag, professionele opleidingen volgen over hun producten.

In 2009 werd het QFor label behaald en TECHWIN  erkend als opleidingsverstrekker binnen de KMO-portefeuille. In 2015 werd deze erkenning na een succesvolle audit voor een derde keer hernieuwd.

Focus: Software, speciaal ontwikkeld voor de schrijnwerkerijen

Op vandaag is TECHWIN een notoriëteit in de Benelux als leverancier van gespecialiseerde software voor de schrijnwerkerij. Met drie specifieke pakketten JoPPS, JoRPA en JoSS wordt het volledige bedrijfsproces geautomatiseerd en geïntegreerd.

  • JoPPS: het calculatiepakket voor het berekenen van ramen en deuren
    Tekeningen, prijzen, offertes, bestelhoeveelheden, optimale zaaglijsten, werkbonnen en machinesturingen worden snel en accuraat gerekend.
  • JoRPA: het planningspakket op maat van de sector
    Alle producten die verkocht worden voor ze gemaakt zijn en die dan nog geplaatst dienen te worden, zijn uitermate geschikt om hierin te verwerken. Denk aan de werkwijze voor ramen en deuren, trappen, binnendeuren, maatwerkmeubelen of algemene timmerwerken. Zowel de materialen en uren voor productie als deze voor de werf kunnen ingepland en opgevolgd worden.
  • JoSS: papierloze werkvloeraansturing en opvolging
    Door de werkvloer uit te rusten met aanraakschermen en barcodescanners wordt een optimale doorstroming mogelijk.

Support: ondersteuning met kennis van zaken

Ook de goed uitgebouwde serviceafdeling is de beste garantie voor de klanten van TECHWIN. Vandaag kunnen ze rekenen op een permanente en kwalitatieve hot-line support.

De meest voorkomende ongemakken krijgen de hoogste prioriteit bij de softwareontwikkeling. Deze worden samen met nieuwe functionaliteiten gebundeld in releases en patches om snel met de oplossingen naar de gebruikers te kunnen gaan.

Extra opleidingen, aanpassingen aan gegevens en het opstarten van nieuwe machinesturingen worden door een deskundig team van support-medewerkers tijdens rechtstreekse interventies uitgewerkt. Ze hebben zeer veel ervaring in de schrijnwerkerij en zijn flexibel in hun aanpak. Zo analyseren ze grondig de vraag en kiezen steeds de snelste weg om tot de best mogelijke oplossing te komen.

POLYCLOSE 2018

TECHWIN Software neemt deel aan de Polyclose beurs in Flanders Expo te Gent van 17 t.e.m. 19 januari 2018. U kan ons vinden in Hall 1 op stand 1177, waar wij u met veel plezier extra toelichting zullen geven over onze speciaal voor de schrijnwerkerijen ontwikkelde pakketten.

Bovendien vieren wij ons 25-jarig bestaan. Om dit jubileumjaar feestelijk in te zetten, geven wij, tijdens de nocturne, op donderdag 18 januari 2018, een receptie met een natje en een droogje. Mis deze afspraak niet!

U kan zich hier alvast inschrijven voor de receptie van 18 januari 2018.

Ga naar het inschrijvingsformulier

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.