Print Friendly and PDF
02/2020

Bespaar kosten met een geografisch tool in je planningspakket

In een goed operationeel planningspakket zit een online landkaart die je interactief kan gebruiken. Geografische planning stelt je in staat om, op een overzichtelijke manier, je werkmiddelen op het terrein te optimaliseren en te plannen.

Zo kan je heel wat kosten besparen en tegelijk de kwaliteit van de dienstverlening aan klanten verbeteren. Dit gebeurt met beter gevolgde routes, een rationalisering van het aantal aangewende middelen en een juiste verdeling van het werkvolume over uw plaatsingspersoneel.

Het gebruik van een geografische planningstool heeft dus meerdere voordelen:

  • Reeds bij de offertaanvraag kan je meteen het werfadres controleren op de kaart. Indien het gebouw of zelfs de straat nog niet bestaat, kan je zelfs werken met de GPS-coördinaten, door eenvoudigweg op de kaart te klikken. Het geeft je bovendien de afstand tot de werf en de kortste weg er naartoe.
  • Een commerciële troef in de offertefase is ongetwijfeld het doorgeven van een lijst met relevante referenties in de buurt van de prospect. Dit kan zowel onder de vorm van een lijst als met een overzichtelijke kaart met de adressen. Dit geeft blijk van professionalisme en verhoogt het vertrouwen van de toekomstige klant.
  • Bij de planning wordt er enerzijds rekening gehouden met de vraag van de klant. Anderzijds wordt de leverdatum bepaald door de beschikbaarheid van de materialen en de ruimte op je planningsbord.   Geografische planning maakt het mogelijk om taken toe te wijzen, de routes van het buitenpersoneel optimaal uit te stippelen, hun activiteiten te rationaliseren (werktijd, km, dienst) en de efficiëntie te maximaliseren.
  • Is de opdracht echter minder dan één dag werk, zoals vaak bij de dienst na verkoop, dan is het belangrijk om gemakkelijk na te kijken waar er in de buurt of onderweg nog andere opdrachten zijn. Door op de kaart zowel de route als de niet ingeplande opdrachten samen te tonen zie je in één oogopslag waar de kortst bij zijnde opdrachten zich bevinden. Zo zie je onmiddellijk hoe je dit kan combineren en een enorme efficiëntie winst kan realiseren.
  • Betreft het enkel leveringen, dan wordt er meestal op een vaste dag van de week een bepaalde richting uit gereden. Het gebruik van de landkaart zorgt voor het optimaliseren van de stopplaatsen, het zichtbaar maken van de route en het bepalen van de totale afstand.
  • Wordt er met bokken gewerkt, dan kan je bijkomend op de kaart zien waar ze staan: een rode kleur geeft aan of ze nog in gebruik zijn, de groene kleur duidt aan dat ze vrij gemeld zijn en opgehaald kunnen worden.
  • Deze tool laat je ook toe, perfect de vergoedingen te beheren (tijd, kilometers) voor de chauffeur en de personen die meerijden van en terug tot het bedrijf.

Conclusie:

Een planningsmodule met een geografische tool zorgt, naast het commerciële aspect, voor een optimale efficiëntie en de daaruit volgende kostenbesparing.

Benieuwd hoe je dit kan aanpakken. Laat ons even afspreken.

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.