Print Friendly and PDF
11/2017

Offertepakket voor dealers

De manier van zakendoen en verkopen maakt een fundamenteel veranderingsproces door. Als vergelijking,  wordt er weleens gezegd dat alle markten evolueren zoals de automobielmarkt. Enkele merkfabrieken produceren en assembleren wagens en verkopen via een uitgebreid dealernetwerk. Via verschillende, zowel offline- als online, kanalen worden de klanten naar de concessiehouders geleid.

Ook in de schrijnwerkerij zien wij, om zowel commerciële als operationele redenen, schaalvergroting op gang komen. Soms zijn  dealers exclusief verbonden met een merk. In het andere geval zijn het onafhankelijke vaklui die hun producten bestellen waar zij de beste service en ondersteuning krijgen. In beide gevallen is één van de belangrijkste tools voor een optimale samenwerking, het ter beschikking stellen van een performant offertepakket.

We zetten de voornaamste voordelen van een goed offertepakket voor dealers even op een rijtje: 

  • De producten worden op een eenvoudige en overzichtelijke manier voorgesteld. Een gerichte vragenlijst per gekozen model beperkt, bij de verkoop, de kans om opties te vergeten.
  • De belangrijke gegevens zoals afmetingen, kleuren en draairichtingen worden door de dealer zelf ingebracht. Daardoor wordt de foutenlast beperkt en de efficiëntie sterk verhoogd.
  • Door met dezelfde database te werken als het productiebedrijf , wordt ook de correcte prijszetting gegarandeerd. Een dealer krijgt direct inzicht in zijn brutomarge.
  • De typische dienstverlening en toegevoegde waarde van de dealer zoals o.a. plaatsing, afwerking, afvoeren en opruimen van oude materialen worden vlot verwerkt in de offerte.
  • De presentatie van de offertes is opgemaakt in de huisstijl van de dealer met eigen logo, lettertype, bladschikking en eigen contactgegevens.
     
  • Een dealerpakket kan ter beschikking gesteld worden op een eigen IT-infrastructuur of zoals tegenwoordig veel meer het geval is, via een centrale server. Door in te loggen via het internet kan met een gebruikersnaam en wachtwoord de toegang en het gebruik geregistreerd worden. Ook de opvolging van het aantal gerekende offertes en de slaagpercentages wordt op deze manier vergemakkelijkt.
  • Via deze software kunnen ook de bestellingen elektronisch doorgestuurd en de leveringsdata geconsulteerd worden.

Onder de benaming 'JoPPS Dealer' heeft TECHWIN een uniek concept ontworpen, speciaal bestemd voor fabrikanten en hun  dealers of vertegenwoordigers.

U wil hier meer over weten? Contacteer ons.

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.