Print Friendly and PDF
05/2016

JoPPS, configuratiepakket met actuele leveranciersdata

De beschikbaarheid, verwerkbaarheid en de prijzen van de onderdelen zijn essentieel bij het configureren van ramen en deuren. Door de uitstekende contacten met de voornaamste leveranciers beschikt TECHWIN over de meest recente data. Deze zijn verwerkt in de JoPPS-module en op een eenvoudige manier te raadplegen en te gebruiken.

De beste en meest actuele informatie komt uiteraard van de leverancier zelf. Daarom heeft TECHWIN voorzien dat zij zelf hun gegevens kunnen invullen en aanpassen.

We onderscheiden drie grote groepen leveranciers van onderdelen:

1. Profielen

Sommige profielleveranciers maken een volledige dataset aan om de meeste types van ramen en deuren volledig technisch te kunnen rekenen. Dit is bijzonder handig voor bedrijven die starten met JoPPS.  Ze zijn meteen zeker van alle zaag- en bestellengtes, maar ook glas-en paneelmaten en informatie over hang- en sluitwerk rollen er zo uit. Prijzen worden individueel per bedrijf aangeleverd en kunnen zonder tussenkomst van TECHWIN kosteloos worden ingelezen.

Bedrijven die al een tijdje met deze gegevens aan de slag zijn krijgen nood aan een update van hun profielbibliotheek. TECHWIN voorziet, in samenspraak met de leverancier, in een automatische update-procedure zodat verouderde artikels verwijderd worden en vervangen door nieuwe. Door de slimme opbouw van JoPPS kan de constructeur een bestaand dossier aan de oude prijs herrekenen en kunnen alle nieuwe offertes met de vernieuwde gegevens opgesteld worden.

2. Beslag

Leveranciers van hang- en sluitwerk maken gebruik van een speciaal voor hen opgestelde Excel-sheet. Zo kunnen zijzelf de technische informatie aanleveren die nodig is om de juiste onderdelen te selecteren en de juiste positie te bepalen voor de bewerkingen die nodig zijn op CNC-machines en beslagautomaten.

3. Panelen en glas

Veel paneelleveranciers verspreiden hun cataloog digitaal. Zo kan je vanuit JoPPS hierin gaan bladeren, je keuze maken, de eventuele opties en meerprijzen aanklikken en het paneel zo rechtstreeks in je offerte gebruiken. Als het later verkocht is, kan dezelfde referentie gebruikt worden om het paneel te bestellen.

JoPPS... niets dan voordelen

Bijzonder handig is de export en import naar en van MS-Excel voor zowel de fabrikant als de schrijnwerker. Elke gegevenstabel kan eenvoudig naar Excel geëxporteerd, aangevuld en verbeterd worden. Daarna kan je als gebruiker kiezen bij het importeren of je de gegevens overschrijft of enkel toevoegt/wijzigt wat aangepast is.

TECHWIN zorgt er voor dat een constructeur zijn eigen bibliotheken eenvoudig kan beheren. JoPPS bevat bovendien een volledige toolset, die ervoor zorgt dat de gegevens onderling kunnen worden uitgewisseld zonder het hele systeem te moeten aanpassen.

De helpdesk van TECHWIN staat ter beschikking voor de assistentie bij speciale configuraties. Zo werden gebruikers reeds geholpen met het doorgeven van de gegevens voor volledige schuiframen, inclusief configuratie voor andere afmetingen. Ook voor de toch wel speciale opbouw van guillotine ramen beschikt TECHWIN over de nodige tools en support...dit tot tevredenheid van de gebruikers.

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.