Print Friendly and PDF
11/2015

Werkt je planningsmodule met andere softwarepakketten?

Om de verschillende bedrijfsprocessen in de schrijnwerkerij te ondersteunen bestaan er specifieke softwarepakketten: tekenprogramma's, boekhoudsoftware, "track and trace" pakketten, configuratiemodules,....  Elk pakket heeft zijn specialisatie en is expert in het eigen domein. Eén totaalpakket dat in alle facetten 'state of art' is, blijkt te dikwijls een verkooppraatje.

Dé ideale oplossing is zoals steeds "van alles het beste".  Maar... in veel schrijnwerkerijen staan deze verschillende pakketten dikwijls op aparte eilandjes te werken. En dit is nu juist het grote aandachtspunt: Kunnen deze pakketten efficiënt samenwerken? Met andere woorden: kunnen deze pakketten gekoppeld en gesynchroniseerd worden om de werklast te verminderen en fouten te vermijden?

Uitgaande van de kernactiviteiten, namelijk het verkopen en realiseren van projecten, stellen we de operationele planning centraal. Van hieruit houd je de controle en heb je een overzicht over alle projecten. Concreet betekent dit dat je planningssoftware gemakkelijk te koppelen en te synchroniseren is met andere externe pakketten.

Waar moet je vooral op letten?

  • Beide software pakketten moeten een interface hebben om gegevens te delen. Ofwel bestaat er een methode om rechtstreeks op de gegevensbank te kunnen werken, ofwel moet er een uitwisselingsformaat bestaan (of gemaakt kunnen worden).
  • De gegevens die uitgewisseld worden, dienen soms door een conversie te gaan (bv. omzetting van minuten naar uren).
  • Bij gekoppelde systemen moet een 'master' (eigenaar van gegevens) en een 'slave' (gebruiker van de gegevens) aangeduid worden.
  • De beslissing wanneer er uitgewisseld wordt en hoe vaak dit gebeurt, kan automatisch en op elk moment of enkel op aanvraag.

TIP: Alvorens te investeren in eender welk softwarepakket, maak de inventaris van de huidige modules en evalueer de koppeling- en synchronisatiemogelijkheden.

Contacteer ons

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.