Print Friendly and PDF
05/2021

Visualiseer uw bedrijfsprocessen en ontdek de mogelijkheden qua automatisering

Digitalisering en automatisatie zijn vandaag een basisvoorwaarde voor de efficiëntie en rentabiliteit van uw schrijnwerkerij. Softwarepakketten, speciaal ontwikkeld voor uw sector, die vlekkeloos samenwerken zijn nodig voor de perfecte doorstroming van de projecten in uw bedrijfsproces. Doe daarvoor zeker beroep op een ervaren softwareontwikkelaar die de bedrijfsprocessen van een schrijnwerkerij door en door kent.

Maar alvorens deze software te implementeren is het belangrijk uw processen duidelijk in beeld te brengen en een globaal overzicht te hebben. TECHWIN heeft daarvoor een eenvoudig stroomdiagram of flowchart uitgewerkt. Dit laat je toe om je bedrijfsprocessen te visualiseren, te optimaliseren en de juiste software-oplossingen voor de juiste toepassingen in te zetten.

Elk project wordt in drie deelprocessen gesplitst, die uiteraard perfect op elkaar aansluiten. Je kan ze alle drie doorlopen of je kan er ook een deel van gebruiken:

1. De registratie van de aanvraag tot het order: Commercieel proces

Een klant doet een prijsaanvraag, waarna in een aantal stappen, dikwijls door verschillende medewerkers, een offerte wordt berekend, opgesteld, gecontroleerd en toegelicht. Deze offerte wordt al dan niet omgezet in een order.

2. De opstart van het order tot de producten klaar zijn: Productieproces

Het order wordt voorbereid, ingepland, de behoeftelijst opgemaakt en geproduceerd. Om een vlotte doorstroming van het project te verzekeren is het reserveren en het afboeken van de voorraad van cruciaal belang.

3. Van transport en/of plaatsing tot rekening maken: Logistiek en financieel proces

Bij de gereed melding komt het logistieke proces in werking. De levering en/of de plaatsing worden gepland en uitgevoerd. Tenslotte wordt er gefactureerd, de betaling opgevolgd en het dossier afgesloten.

In onze volgende tipbrieven-iedere 3e dinsdag van de maand- geven we, meer in detail, toelichting over de verschillende deelprocessen en de mogelijkheden qua automatisering. Volgende tipbrief: dinsdag 15 juni 2021.

Jullie vinden alvast de uitgewerkte flowchart via deze link.
Indien je nu al benieuwd bent, laat iets weten.

 

Gebruik het contactformulier van TECHWIN

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.